Termékek Menü

Dísznövényismeret

Ár:
4.290 Ft
Azonosító: FV-K-161
Cikkszám: FV-K-161
Kiadó: FVM – NAKVI
Elérhetőség: Rendelhető
Várható szállítás: 2021. szeptember 29.

Hasonló termékek

Cikkszám: 53435
Rendelhető
Kiadó: SZAKTUDÁS KIADÓ HÁZ RT.
4.300 Ft
Cikkszám: 9789632867458
Rendelhető
Ez a mű az érett szőlőtől a palackozásig tartó technológia nagyon bonyolult, sok odafigyelést és tudást követelő szakma minden mozzanatát ismerteti. A bor minősége függ – a jól választott szőlőfajtától és a termőhelyi viszonyoktól, – a szőlő érettségétől és betakarításának módjától, – a borkészítési technológiától (szőlőfeldolgozás, mustkezelés, erjesztés), – a bor kezelésétől, a tisztító és stabilizáló eljárásoktól, a borharmónia kialakításától, – a bor érési viszonyainak szabályozásától, – a bor tárolásának körülményeitől. E munkafolyamatok után következik a bor palackozása, s így jut el a kereskedelembe, a borkedvelő fogyasztóhoz. A könyv mindezeket a technológiai folyamatokat egy-egy fejezetben ismerteti, amit az érzékszervi vizsgálatok és a fogyasztási szokások alakulásának leírása zár. Eperjesi Imre sok évtizedes bortechnológiai és oktatói gyakorlata, írói tapasztalata egy letisztult, lényegre törő, a mára kialakult borkultúrának megfelelő újdonságokat is tartalmazó könyve nélkülözhetetlen a felnövekvő borásznemzedékek számára. A Borászati technológia elő tagja annak a trilógiának, amit a Kállay Miklós: Borászati kémia és Magyar Ildikó: Borászati mikrobiológia című munkái követnek.
4.500 Ft
Cikkszám: KP-2255
Rendelhető
3.990 Ft