Termékek Menü

Egyéb természettudomány

Rendezés:
Tankönyv kódja: 9789639615323
Cikkszám: 9789639615323
Az IDŐJÁRÁS című képeskönyv egyfelől a különleges légköri eseményeket és természeti jelenségeket - például a hurrikánt és a tornádót, a jégtakarót és a jégsivatagot -, másfelől környezetünk hétköznapi jelenségeit, a felhőket, az esők fajtáit vagy a napsütést mutatja be. A harmatcseppekben tükröződő világtól a pólusok felett ragyogó sarki fényig bolygónk éghajlati és időjárási viszonyainak leglátványosabb jelenségeit ábrázolják az angliai Science Photo Library különleges képei, amelyekhez a szerző részletes magyarázatokat fűz. A légköri optika jellemzői és a különböző csapadékformák ugyanúgy helyet kaptak a kötetben, mint azok a fejezetek, amelyek a viharok keletkezésével, a látási viszonyokat befolyásoló köddel, párával, az éghajlatváltozással vagy azokkal a műszaki eszközökkel foglalkoznak, amelyek segítségével a meteorológusok előrejelzik az időjárást (mint ahogy vázolja a könyv a lehetőségek határait is az időjárás-előrejelzés területén).
Rendelhető
9.990 Ft 4.190 Ft
Cikkszám: 58787
Nauru több mint kétszáz évvel ezelőtt a Kellemes sziget sziget nevet kapta az első arra járó európaiaktól a hely szépsége, az ökoszisztéma gazdagsága és az ott lakók szívélyessége miatt. Hamarosan azonban azt is fölfedezték, hogy ez a hely a világ egyik leggazdagabb foszfátlelőhelye a földet kifosztották, a foszfátban gazdag talaj nagy részét kitermelték és eladták, a helyiek kultúráját pedig szilánkokra zúzták. A gyökeresen megváltozott, a fantasztikus gazdagság ígéretével megvesztegetett naurui kultúra a globális piacgazdaság résztvevője lett. Alig egy évszázad alatt az egykor önfenntartó kultúrának otthont adó sziget tönkrebányászott, hajdani biológiai sokféleségétől megfosztott pusztasággá vált, amelynek tízezer lakosa már a puszta létfenntartás tekintetében is teljes mértékben a külvilágra utalt. A mindenéből kiforgatott csendes-óceáni szigetlakó nép sorsa úgy tűnik, bolygónk sorsát szimbolizálja. Tudományon és technikán alapuló rendszerünk látszólag bevált valójában ha az eddigi Kiadó: TYPOTEX KFT. ELEKTRONIKUS KIADÓ.
Rendelhető
2.800 Ft 2.520 Ft
Cikkszám: 60330
Kiadó: GABO / TALENTUM
A szerzők a New York Times tényfeltáró újságírói. E könyvükben fényt derítenek arra, mi az igazság a biológiai fegyverek kérdésében, s rávilágítanak, miért vált mára a biohadviselés és a bioterrorizmus a legszörnyűségesebb lidércnyomásunkká. A könyv néhány meghökkentő leleplezése: Miként gyártott és próbált ki a CIA titokban baktériumbombácskákat, amivel megrémített számos tisztségviselőt, aki úgy vélte, ez a tevékenység megszegi a biológiai fegyvereket betiltó nemzetközi egyezményt?; Miként kezdett bele a Pentagon nagy titokban egy szuperbaktérium előállításába?; Miként állítottak elő moszkvai tudósok egy kimutathatatlan baktériumot, amely önpusztításra utasítja a testet? Kiadó: GABO / TALENTUM.
Rendelhető
2.500 Ft 2.250 Ft
Cikkszám: 171939
"Az utóbbi évtizedekben egy maroknyi tudós egymással versengve munkálkodott azon, hogy megmagyarázza azt a nyugtalanító tényt, hogy világegyetemünknek csak 4%-át teszi ki az az anyag, amiből a kedves olvasó, jómagam, a könyveink, a holdak, a bolygók, a csillagok és a galaxisok felépülnek. A többi, a világegyetem túlnyomó többsége teljesen ismeretlen. A kozmoszról alkotott képünk alapjaiban hibás, a kopernikuszi fordulat csak a kezdet volt: nemcsak Földünk, hanem általában véve az anyag is csupán jelentéktelen része a világnak.Richard Panek bemutatja, hogyan jutottak erre a tudományos világképet megrengető következtetésre a tudósok. Lépésről lépésre végigköveti a „sötét anyag” és a még ennél is bizarrabb „sötét energia” utáni nyomozás történetét. A természettudományok talán legnagyobb rejtélyével állunk szemben, melynek megfejtése hírnévvel, anyagi megbecsüléssel, mi több, garantáltan Nobel-díjjal kecsegtet." Kiadó: SCOLAR KIADÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT..
Rendelhető
3.750 Ft 3.375 Ft
Cikkszám: 49645
A Föld kontinensein kalauzol végig bennünket ez anaprakész kiadvány, s egy kellemes utazásra invitál aszebbnél szebb országok nagyvárosaiba, azoklátványosságairól mind képes, mind szöveges információt nyújtva. Kiadó: SZALAY KÖNYVKIADÓ ÉS KERESKEDŐHÁZ KFT..
Rendelhető
1.500 Ft 1.350 Ft
Cikkszám: 79416
A szemantikus világháló (Semantic Web) aszámítástudomány egy új kutatási-fejlesztési területe,amelynek célja, hogy a világhálón található temérdekinformáció elérését egyszerűbbé, pontosabbá,kényelmesebbé tegye. Az irányzat jelszava: aszámítógépek ne csak olvassák, hanem „értsék” is aweblapok tartalmát. Az automatikus értelmezéshez a gépáltal feldolgozható metainformációkra van szükség,valamint olyan fogalmi rendszerekre, ún. ontológiákra,amelyek automatikus osztályozást tesznek lehetővé. Ezekaz új technológiák egyre nagyobb szerepet kapnak aszámítástechnika mindennapi gyakorlatában is, például avállalati adat- és tudásbázisok kezelésében.A könyv három nagy részre oszlik, amelyek a szemantikusvilághálót, az ontológiai rendszereket, valamint ezekalkalmazási lehetőségeit mutatják be. A mű elsősorban atémában tartott főiskolai és egyetemi előadásoktankönyve, de számot tarthat mindazok érdeklődésére,akik keresőrendszerekkel, tudásreprezentációsformalizmussal, leíró logik Kiadó: TYPOTEX KFT. ELEKTRONIKUS KIADÓ.
Rendelhető
4.400 Ft 3.960 Ft
Cikkszám: 95249
Kiadó: GABO / TALENTUM
Ebben a káprázatosan intelligens és végső soron reményteli könyvben Wilson leírja a természet világának kincseit, amelyeket örökre elveszíthetünk (sokszor olyan állatokat, rovarokat, növényeket, amelyeket csak a minap fedeztek fel, és amelyek mérhetetlen értéket jelenthetnek számunkra táplálékként, védelemként és betegségeink gyógyításában), és hogy mit tehetünk a megmentésükért. Kiadó: GABO / TALENTUM.
Rendelhető
2.990 Ft 2.691 Ft
Cikkszám: 33766
Einstein szerint a Világegyetem legérthetetlenebb tulajdonsága éppen az, hogy megérthető. Igaza volt-e? Hogyan alkotható meg a kvantumelmélet, amely az Ősrobbanást követő első pillanatokat éppúgy meg tudja magyarázni, mint a fekete lyukaknak nevezett rejtélyes objektumok fizikáját? Milyen rendkívüli kvantumtechnikai folyamatok hatására képesek a fekete lyukak párologni, és mi történik mindazzal az információval, amit ezek a lyukak elnyelnek? Miért előrefelé folyik az idő és miért nem visszafelé? A könyvben a világ egyik legnevesebb fizikusa és matematikusa, Stephen Hawking és Roger Penrose fejti ki egymással merőben ellentétes véleményét a fenti kérdésekről. Kiadó: TALENTUM KIADÓ KFT..
Rendelhető
2.990 Ft 2.691 Ft
Cikkszám: 96498
Kiadó: LILIUM AURUM
Kiadó: LILIUM AURUM.
Nem rendelhető
1.900 Ft 1.710 Ft
Cikkszám: 61536
1993-ban Stanley Williams a kolumbiai Galeras vulkán tetején tartózkodottt társaival, amikor az váratlanul kitört. Hat kutató meghalt, Williams súlyosan megsebesült. Az elso kézbol származó, izgalmas beszámoló a Galeras kitörésérol azonban csak a keretét szolgáltatja ennek a könyvnek, amely alapveto mu a vulkánokról, fizikai és kuturális hatásaikról és az életüket kockáztató vulkánkutatókról. Kiadó: VINCE KIADÓ KFT.
Rendelhető
995 Ft 895 Ft
Cikkszám: 76558
Kiadó: KOSSUTH K.
A könyv hét előadást tartalmaz, amelyekben a neves tudós, a tudomány nagy népszerűsítője fejti ki a világegyetem ismereteink szerinti történetét: Arisztotelész megállapításától - hogy a Föld gömbölyű - eljut Hubble kétezer évvel későbbi felfedezéséig, nevezetesen addig, hogy a világegyetem tágul. Ezek ismeretében tárja fel a modern fizika eredményeit, mondja el a világegyetem kezdetével, a fekete lyukak természetével és a téridővel kapcsolatos elméleteit. Kiadó: KOSSUTH K..
Rendelhető
2.490 Ft 2.241 Ft
Cikkszám: 52245
A könyv Richard P. Feynman Nobel-díjas fizikus három eloadását tartalmazza. Ezekben a nagyközönség számára tartott eloadásaiban azonban Feynman `kibújt` fizikusi borébol: nem tárgyal egyetlen fizikai tételt sem, helyette `egyszeru polgártársként` elmondja véleményét, gondolatait egy sor alapveto és közérdeku kérdésrol. Néhány téma ízelítoül: a tudomány jellegzetes vonásai, a kételkedéshez való jogunk és annak hasznossága a tudományban, a vallás fobb aspektusai, tudomány és etika, a tudomány és vallás közötti konfliktus, tudomány és erkölcs, tudósok vallásossága, XIII. János pápa enciklikája, mint egy új békésebb jövo kezdete, kormányzat és diktatúra, választási ígéretek, stb. stb. Kiadó: TALENTUM KIADÓ KFT.
Rendelhető
1.990 Ft 1.791 Ft
Cikkszám: 47812
Az állatszerető emberek biztosak abban, hogy az állatoknak vannak érzelmeik. A vadállatokat megfigyelő kutatók sem kételkednek abban, hogy az állatok szeretnek, szenvednek, örülnek és szomorkodnak. De vajon a külső jelek tényleg érzelmekről árulkodnak? Kiadó: TERICUM KIADÓ KFT..
Rendelhető
590 Ft 531 Ft
Cikkszám: 149622
Kiadó: Európa Kiadó
Manapság egyre több szó esik a globális felmelegedésről. Brian Fagan, a Kaliforniai Egyetem (Santa Barbara) professzora ebben a könyvben annak járt utána, mi történt a Föld előző felmelegedési periódusában, ezer évvel ezelőtt. I. sz. 1000 körül a hosszabb, melegebb nyarak bőséget hoztak Nyugat-Európának, több termést, kellemesebb klímát, jobb életet. A Föld túloldalán azonban aszály pusztított ugyanekkor, tönkretéve többek között Angkor Wat virágzó civilizációját.Ha a történelem az élet tanítómestere, most különösen fontos lenne megszívlelni a szavát. Kiadó: EURÓPA KIADÓ.
Rendelhető
3.000 Ft 2.700 Ft
Cikkszám: 62583
Wilson könyve nagyratörő és páratlanul ambiciózus szintézis, mely arra vállalkozik, hogy a tudás valamennyi jelentős ágát a tudományok és azon belül a fizika és még kiemeltebben a biológia zászlaja alatt egyesítse a szociológiát, a közgazdaságtant, a művészeteket és a vallást is. Arra bíztat, hogy fokozott optimizmussal keressük az egybecsengést a tudás részterületei között, az egymást erősítő harmóniát, annak bizonyítékát, hogy a világegyetemben minden néhány alapvető törvény által szerveződik, mely a tudás összes területének alapját szolgáltatja. Választ keres arra, hogy miért vezetett robbanásszerű sikerre az ógörög minták alapján szerveződő gondolkodás, mely szerint a kozmoszt belső, átfogó rend uralja. Újszerűen tanulmányozza, hogyan jelenik meg ez a szempont abban, ahogy a világról szóló igazságokat ma kezeljük. A felvilágosodás korának úttörő hagyományaiban még erősen jelen volt ez a szemlélet, mely Wilson szerint az elmúlt két évszázad szaktudományi specializációja során fokoza Kiadó: TYPOTEX KFT. ELEKTRONIKUS KIADÓ.
Rendelhető
4.200 Ft 3.780 Ft
Cikkszám: 66623
Kiadó: VINCE KIADÓ
Ez a könyv a törzsfejlődés izgalmas és olvasmányos kifejtése. Szerzője az evolúcióbiológia nagyöregje, a 20. század egyik legnagyobb hatású tudósa.A biológus Ernst Mayr a genetikai és az evolúcióelmélet modern szintézisét nyújtja, meggyőzően vé-delmezi a biológia darwini értelmezését, és elegáns kézikönyvet kínál az érdeklődő olvasóknak. Kö-zérthető, világos nyelven magyarázza el az evolúció korszerű elméleti modelljeit azok számára, akik elfogadják ezt az elméletet, de nem értik pontosan az evolúció működését, és azok számára is, akik nem biztosak abban, hogy a darwini magyarázat helyes. Az evolúcióbiológia eredményeinek legtelje-sebb összefoglalójaként a Mi az evolúció? még azok számára is felbecsülhetetlen értékű, akik – Mayr szavaival – „egyszerűen többet akarnak tudni az evolúciótudomány jelenlegi paradigmáiról, ha másért nem, hát azért, hogy jobb érveket hozhassanak föl ellene”. Kiadó: VINCE KIADÓ.
Rendelhető
3.495 Ft 3.146 Ft
Cikkszám: 104684
Ennek a kötetnek az a célja, hogy lefektesse egy olyan természetfilozófia alapjait, ami egy újrarendezett elméleti fizika szükséges előfeltétele. A tér és idő konstruktív gondolkodást uraló általános összeolvasztása bírja a tudomány, és az ezt követő relativisták támogatását egyik oldaláról (Minkowski), másrészről pedig olyan filozófusok pártfogását, mint például prof. Alexander Gifford. Tartalmát eredetileg 1919 őszén adta elő a szerző a Trinity College-ban a Tarner előadássorozat bevezetőjeként. A Tarner-lektorátus egy alkalmi intézmény volt, melynek az volt a feladata, hogy előadássorozatokat tartson a „Tudományok filozófiájáról, és a különböző tudáságazatok közötti kapcsolatokról vagy ezek hiányáról”.A fejezetekben megtartják az eredeti előadások formáját, úgy, amint elhangzottak, leszámítva néhány apróbb, a kifejezésmód homályosságát kiküszöbölni hivatott változtatást. Egy gazdagon szerteágazó új látásmód bemutatásakor a premisszáktól a levezetésig húzódó egyvo Kiadó: TYPOTEX KFT. ELEKTRONIKUS KIADÓ.
Rendelhető
2.900 Ft 2.610 Ft
Cikkszám: 49819
Kiadó: HOLNAP KIADÓ.
Rendelhető
2.600 Ft 2.340 Ft
Cikkszám: 85276
Az Isteni szikrák sorozat első tagja.Humoros, képekkel gazdagon illusztrált, első szám első személyben megírt életrajz Einstein életéről,legfontosabb felfedezéseiről.A kötetben a fizikai törvények egyszerű magyarázata mellett képi humorral és jópofa szövegekkel mutatja be a szerző Einstein egész életét,pályafutását melyeket saját rajzaival illusztrált.Stilusa szórakoztató és magával ragadó amelyen keresztül megismerhetjük az emberiség történelmének kiemelkedő nagyságait.A sorozat következő darabja Leonardot mutatja majd be. Kiadó: MAGÁNKIADÁS (CEPHALION KIADÓ).
Rendelhető
200 Ft 180 Ft
Cikkszám: 73274
Interaktív kézikönyv a Földről és az univerzumrólA sorozat az ismeretek bővítésének érdekes és szórakoztató módját kínálja. A gazdagon illusztrált kézikönyv-sorozat mindegyik kötete tények és egyéb fontos információk sokaságával segíti az olvasót egy-egy tudományterület felfedezésében. A Bolygónk és a világegyetem című második kötetben érdekes és hasznos tudnivalókat olvashat a világűrről, Naprendszerünkről, valamint a Föld éghajlatáról és földrajzáról. A könyvben 100 kvíz-kérdéscsoport található összesen 1000 kérdéssel. A kérdések mellett feltüntetett oldalra lapozva megtalálja a helyes választ és a témával kapcsolatos kiegészítő információt. Kiadó: READER'S DIGEST KIADÓ.
Rendelhető
2.990 Ft 2.691 Ft