Termékek Menü

Ifjúsági szépirodalom

Rendezés:
Cikkszám: 161616
Emil és a detektívek két évvel a berlini kaland után újra nyomozásba fognak. A helyszín ezúttal a Keleti-tenger partvidéke, ahol a Professzor egy ódon villát örökölt, és a nyári szünetben vendégül látja Emilt, Ponyt avagy Kalapocskát, a dudás Gusztávot és kis Keddet. Váratlanul felbukkan Hans, a pikolófiú, és az akrobata Byron-ikerpár is, Emilék pedig ismét szövevényes ügybe keverednek. Előkerül-e a három hajótörött? Mi lesz a magára hagyott ikerrel? És el tudja-e fogadni Emil az új édesapját?Erich Kästner Emil és a detektívek című regényének nagy sikerű folytatása először jelenik meg Magyarországon Walter Trier eredeti rajzaival. Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
2.390 Ft 2.151 Ft
Cikkszám: 9789634158493
Gina, a regény hősnője 1943-ban elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis ötödikes gimnazistát a rideg világ, a szokatlan, kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, és önként vállalja a rabságot.. Hogyan igazodik el egy tizenöt éves kislány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naív diáklegendákban, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon? Aki látta a regényből készült, nagy sikert aratott filmet, bizonyára örömmel veszi kézbe a kitűnő könyv legújabb kiadását. Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
3.699 Ft 2.331 Ft
Cikkszám: 166815
Fikarc, az apró óriás szívére nagy aggodalom telepszik, mert úgy fest, hogy otthonuk, Morajló-hegy hamarosan a levegőbe repül. Ám a többi óriás fittyet hány a közelgő veszedelemre és önfeledten ünnepli, hogy elűzték a pöttömöket. Fikarc szerencséjére a barátja, Emma mellette áll. És ha az óriások nem is hallgatnak rá, Emma talán ki tud sütni valami okosat… Kiadó: ANIMUS KIADÓ SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI.
Rendelhető
2.290 Ft 2.061 Ft
Cikkszám: 9789634862536
A kirchbergi gimnázium diákjai karácsonyi színdarabot próbálnak. A próbán minden remekül megy, de az előadásig történik egy és más előre nem látottt esemény. Például kitör a háború a gimnazisták és a reáliskolások között, s hatalmas hócsatákat vívnak, áldozatul esik egy köteg dolgozatfüzet, elcsattan több tucat pofon, valaki nyaktörő mutatványt hajt végre egy nyitott esernyővel... a többi pedig - hát az már maradjon titok. Erich Kästnernek, A repülő osztály egyik legjobb ifjúsági regénye. Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
2.499 Ft
Cikkszám: 173236
Tudj meg mindent Harry Stylesról, a földkerekség legdögösebb fiúcsapatának legszexisebb tagjáról AliceMontgomery vadonatúj életrajzi könyvében.Amikor Harry Styles meghallgatásra jelentkezett az X-Faktorba, még nem sejthette, hogy hamarosan otthagyja aziskolát, szombati munkáját a pékségben, az ismeretlenséget és az átlagos életet. A One Direction bejutott a döntőbe,lemezszerződést nyert, és nem telt sok időbe, hogy Harry arcával legyenek tele a hálószobák országszerte.De hogy birkózott meg Harry új keletű hírnevével? Mi történik, amikor a brit vihar végigsöpör Amerikán?Harry a lányvadító csábos zöld szemével és göndör fürtjeivel gyönyörű nők gyűrűjében találta magát. De mi igaz apletykákból? Íme, a teljes igazság Harry kapcsolatairól Carolin Flackkel, Taylor Swifttel és a férjezett LucyHorobinnel. Kiadó: CICERÓ / TALENTUM.
Rendelhető
2.790 Ft 2.511 Ft
Cikkszám: 143779
Az új magyar ifjúsági könyvsorozat második kötete a nagyon tehetséges fiatal szerző tollából!Ha elkezded, biztosan nem tudod majd letenni!!! Tuti, hogy függővé válsz!Kilencedik második félévében az iskolai élet ezerrel pezseg: farsangi bál, Valentin-hét, Valentinnapibál, tavaszköszöntő buli, osztálykirándulás és még sok minden más...Az osztályközösség eközben egyre jobban összekovácsolódik.Reni érdeklődése Cortez iránt szerelemmé változik;vágyakozás, reménykedés,féltékenység,csalódás, aztán ismét reménykedés között őrlődik, mert a fiú viselkedése egyáltalánnem egyértelmű...„Se varázslók, se boszorkányok, se vámpírok nem lakoznak e könyv lapjain, és mégis csupavarázslat, bűbáj és hátborzongatás, mert ha olvasni kezded, olyan érzésed támad, mintha tükörbe...Varázstükörbe néznél!”Böszörményi Gyula Kiadó: CICERÓ / TALENTUM.
Rendelhető
2.990 Ft 2.691 Ft
Cikkszám: 170818
Kiadó: GABO / TALENTUM
Négy év, amit nem felejtesz el.„Okos kis könyv ez, elindult a saját útjára. Én pedig most magára hagyom, elengedem, hiszen én azt hiszem, mindent megtettem, amit lehetett, mindent úgy írtam, ahogy szerettem volna, most pedig elégedett vagyok az eredménnyel, mert tudom, én a kezdetek kezdetén valami ilyesmit akartam a végére. Nem egy finálét, elcsépelt ömlengést vagy túlcsavart szálakat. Úgy érzem, ez a sorozat az egyszerűségével nyerte el mindazt, amit elnyert, én pedig végig tartottam magam ahhoz az elvemhez, miszerint „ez csak egy sztori egy hétköznapi lányról, A FIÚRÓL (csupa nagybetűvel), a tanulásról, a barátairól, a családjáról, az életéről meg úgy általában, a Szent Johanna gimiről”. (Leiner Laura) A sorozat utolsó része két kötetben, egybecsomagolva. Kiadó: GABO / TALENTUM.
Rendelhető
3.990 Ft 3.591 Ft
Cikkszám: 171725
A kötet tizenöt mesés elbeszélést tartalmaz, amelyek közt egyaránt találunk kacagtató, drámai vagy éppen megható történetet. A főhősök olyan gyerekek, akik először szembesülnek az élet nagy pillanataival, felemelő és megrendítő eseményeivel: szerelemmel, elmúlással, önfeláldozással, őszinte barátsággal. A mesés történetekhez Cakó Ferenc készített grafikákat. Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
1.990 Ft 1.791 Ft
Cikkszám: 142306
Új magyar ifjúsági könyvsorozat nyolc kötetben a nagyon tehetséges fiatal szerző tollából!Ha elkezded, biztosan nem tudod majd letenni!!! Tuti, hogy függővé válsz!Egy sorozat a való életrőlEgy sorozat, amely itt és most játszódik Egy gimi, ahová mindenki szívesen járnaSrácok, akik olyanok, mint te és mégis mások A történet rólad is szól!Fiatalon baromi jó az élet, ahogy ez a könyv is ezt tükrözi számomra.Barnee (Idiot Side).Egy kicsit mindannyian magunkra ismerhetünk a sorok között. RamiMindig is kedveltem a hiteles szerzőket, akik az életből merítenek. AFC TomiAki esetleg eddig nem szeretett olvasni, annak mindenképpen ajánlom a figyelmébe. Áttörés lesz! Barbee Kiadó: CICERÓ / TALENTUM.
Rendelhető
2.990 Ft 2.691 Ft
Cikkszám: 161788
Az ismert Grimm mese könnyen olvasható feldolgozása Kiadó: OLVASS MAGADNAK KFT..
Rendelhető
590 Ft 531 Ft
Cikkszám: 77699
Klott Gatya szorös szívu tesitanár a Békés Utcai Általános Iskolában. Örülhetsz, ha személyesen még nem volt hozzá szerencséd, vagyis inkább szerencsétlenséged. Bezzeg szegény ötödik dések! Nekik szeptembertol éppen Klott tanár úr az osztályfonökükA sokak kedvencévé vált Tündérboszorkány után újabb kalandokkal jelentkezik a vidám kis csapat. Kiadó: MÓRA F. IFJÚSÁGI KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
1.590 Ft 1.431 Ft
Cikkszám: 162944
Egy milánói kisfiú délután 18 óra 39 perckor ismeretlen erő vonzásába került, átrepült a szobán, és fejest ugrott a televízióba. Ettől kezdve a világ legkülönbözőbb pontjain tűnik fel, mindig valamilyen televízió képernyőjén. Vajon, hogyan szabadul ki onnan? Gianni Rodari életműsorozatának második darabja szatirikus és fantáziadús mese a technika bűvöletéről. Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
1.990 Ft 1.791 Ft
Cikkszám: 172905
Minden, amit a Szent Johanna gimi könyvsorozatról tudni akartál, egyetlen kötetben.A tartalomból:–gyakran ismételt kérdések, és válaszok a sorozattal kapcsolatban–érdekességek az SzJG-ről–best of SzJG–az SzJG zenéi–Reni könyveinek listája–a karakterek, Reni levele Corteznek (részlet)–kimaradt jelenetek–elvetett borítótervekLeiner Laura elő- és utószavával Kiadó: CICERÓ / TALENTUM.
Rendelhető
4.490 Ft 4.041 Ft
Cikkszám: 164463
Lázár Misi két világban harcol: a suliban a Hunyadi testvérek rémuralma ellen, a képzeletszülte Asziszi tartományaiban pedig mint Lazarénus lovag Lord Herolddal az oldalán. Vajon fantáziajátékos szövetségesei a való élet küzdelmeiben is mellé állnak?„Mindig adatik egy út, amely kivezet a mélységekből, s ha hiszel benne, olyan biztonságosan haladhatsz rajta, mint a macskák a háztetőkön”. Kiadó: HARMAT KIADÓI ALAPÍTVÁNY.
Rendelhető
1.500 Ft 1.350 Ft
Cikkszám: 162931
A Bánk bán 1833. febr. 25-én tartott kassai ősbemutatójának főbb szereplői valamennyien tagjai lettek a Pesti Magyar Színháznak, a későbbi Nemzeti Színháznak. Egyedül a Gertrudist alakító Kántorné Engelhardt Anna nem. Pedig ő volt a korábbi évtizedek legnagyobb tehetségű drámai színésznője, a vándorszínészet hőskorának csillaga. A méltatlan mellőzés soha nem gyógyuló sebet ütött a keménytermészetű, büszke színésznő lelkén: hiába hívták vissza később, ő „nem akart hold lenni ott, ahol egykor nap volt.” Kertész Erzsébet regénye nemcsak hősnőjének megrendítő, titkokkal terhes sorsát kíséri végig, hanem részletes, eleven tablót fest a reformkori színészvilágról is. Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
2.990 Ft 2.691 Ft
Cikkszám: 174606
„Nagyon örülök, hogy Laurának sikerült megjeleníteni és tökéletesen visszaadni a fesztiválok hangulatát, és kifejezetten tetszik a humora. Gratulálok!”Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítójaBábel. A legnagyobb nyári zenei fesztivál, valahol Pápa mellett. Mi lehet jobb annál, mint tizenhét évesen, életedben először, egy hetet eltölteni itt a barátaiddal?A zárónapi koncert a Red Hot Chili Peppersé, és Zsófi többek között azért érkezik, hogy találkozhasson Anthony Kiedisszel. Na de addig még sok minden történik vele, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával az Európa, Ázsia, Afrika és Ausztrália színpad körül…Bábel. Ha voltál már fesztiválon, azért fogod szeretni, ha még nem voltál, azért. Kiadó: CICERÓ / TALENTUM.
Rendelhető
2.990 Ft 2.691 Ft
Cikkszám: 177263
Karcolatok, humoreszkek. Kiadó: OSIRIS KIADÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT..
Rendelhető
920 Ft 828 Ft
Cikkszám: 168413
Kiadó: PONGRÁC KIADÓ
Nick megszállottja az Erebos című számítógépes játéknak, ami kézről kézre jár az iskolájában. A szabályok elég szigorúak: mindenki csupán egyetlen esélyt kap, hogy Erebost játszhasson. Játék közben egyedül kell lenni és senkinek sem szabad róla beszélni. Aki ezeket megszegi, vagy nem teljesíti a küldetéseit, kiesik, és többé nem is tudja elindítani a játékot. De ami a legérdekesebb: az Erebos olyan megbízásokat ad, amelyeket nem a virtuális világban, hanem a valóságban kell végrehajtani. A képzelet és a valóság zavarosan összemosódik. Aztán a játék arra utasítja Nicket, hogy öljön meg egy embert… Kiadó: PONGRÁC KIADÓ.
Rendelhető
4.900 Ft 4.410 Ft
Cikkszám: 84745
Újabb kacagtató történet a Cicus és a Büdös Macskák háborúja szerzőjének tollából.Zöld Nasi és Loncsos Mamó alig százötven éves vörösharisnyás süldő boszorkák. Tekintélyük semmi. Az igazságtalanságot azonban nem tűrik. Össze is rúgják a port Madám Ficsorral, aki száműzi őket a szigetről. Alsócsalit falucskába vetődnek. De jaj, mi lesz velük, ha többé már nem is varázsolhatnak? A két máglyáravaló banya csínytevéseiből népszerű tévésorozat is készült. Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ (MINERVA NOVA KFT.).
Rendelhető
999 Ft 899 Ft
Cikkszám: 172888
A kis Huberttel mesésen érdekes dolgok történnek. Na, nem úgy és nem olyanok, mint a mesékben, hanem úgy, hogy Hubert kalandjait feltétlenül el kell mesélni… Hiszen Huberttel mulatságos dolgok esnek meg: néhány egérrel majdnem felfordítja az iskolát, a másik történetben pedig még a nadrág is leszakad róla, és ő piros-szíves alsóban menekül az épület tetején az aggódó vagy bámész tekintetek özönében… A Huberttel egyidős, kilenc-tíz éves gyerekek is feltétlenül elmesélnék egymásnak az ilyen különös és nevetésre ingerlő történeteket. Hubert nem mindennapi dolgait már évek óta meséli a gyerekeknek Arne Svingen norvég író. Hubert kalandjai több, egymást követő könyvben jelentek meg, sok nyelvre lefordították őket, és most a magyar gyerekek is olvashatnak – ebben a kötetben – két történetet a sorozatból. A norvég fővárosban, Oslo-ban élő Kovács katáng Ferenc műfordító érzékletes magyar nyelven meséli újra a történeteket. „Mintha csak itt, mintha csak velünk történne az egész…” Nyolc éven fel Kiadó: PONT KIADÓ KFT..
Rendelhető
2.100 Ft 1.890 Ft