Termékek Menü

Jogi, közgazdasági, menedzser

Rendezés:
Cikkszám: 165021
Ha kíváncsi rá, miért nem veszik komolyan a többiek, honnan lehet tudni, hogy valaki éppen füllent, vagy egyszerűen csak szót szeretne érteni másokkal, mindenképpen olvassa el ezt a könyvet!Tisha Goddard a Channel 5 reggeli műsorábólMeggyőződésem, hogy Robert Phipps testbeszédről szóló könyvét mindenkinek el kell olvasnia, aki rendszeresen kommunikál emberekkel. Szórakoztató olvasmány, sokat lehet belőle tanulni - és könnyen. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy ez a páratlan munka annyi titokkal és fogással ismeretet meg, hogy sokszor többet nyer vele az olvasó, mint amennyibea könyv kerül.Dr. Jonathan Royle, HYPERLINK http://www.magicalguru.comwww.magicalguru.comEz a könyv egy kincsesbánya! Elmondja, valójában mit is takar ez a gyakran félreértett téma. Tudom, hogy újra és újra ki fogom nyitni, hogy utánanézzek, a többi emberrel folytatott kommunikációban miként tudok a legszerencsésebben eligazodni a rengeteg akadály közt, amelyekbe nap mint nap beleütközöm. Köszönöm, Robert! Régóta váru Kiadó: AKADÉMIAI KIADÓ ZRT..
Rendelhető
3.950 Ft 3.555 Ft
Tankönyv kódja: KR-085
Cikkszám: KR-085
Kiadó: KIT Kft.
Elsősorban a gyakorlást, az ismeretek elmélyítését segítő feladatokat találjuk meg a kiadványban.
Rendelhető
4.100 Ft
Tankönyv kódja: TM-11011_3
Cikkszám: TM-11011_3
A minőségirányítás előtérbe kerülésével a feldolgozott témák erőteljesebb hangsúlyt kapnak a szakmai képzésben is. A minőségirányítás rövid történeti áttekintése után a szerző összefoglalja azokat az alapfogalmakat, amelyek a minőségirányítás folyamatának megértéséhez nélkülözhetetlenek. Foglalkozik a minőségirányítás folyamán alkalmazott matematikai statisztikai módszerekkel, röviden ismerteti a gyakorlatban alkalmazott minőségirányítási eljárásokat, technikákat. A könyv példáit gyakran a mérések köréből meríti, mivel legrégebben a hossz-, űrtartalom- stb. mérések területén merült fel a minőség fontossága, gondoljunk csak egyes műszaki termékek sorozatgyártására.
Rendelhető
1.485 Ft
Tankönyv kódja: TM-11011_1_K
Cikkszám: TM-11011_1_K
A korábbi tankönyv kompetencia alapú követelmények szerint átdolgozott változata. Tankönyvvé nyilvánítása folyamatban van.
Rendelhető
1.620 Ft
Cikkszám: 179583
Kiadó: SALDO ZRT.
A feladatgyűjtemény és munkafüzet a könyvvezetési ismeretekhez a "Könyvvezetési ismeretek" tantárgy elsajátítását segíti.A példák egy része a papíralapú kiadványban található meg. Ezeket a könyvelési feladatokat tanórai megoldásra javasoljuk, a megoldásukat nem tartalmazza a könyv.A teljeskörűen kidolgozott (megoldott) gyakorló feladatok az elektronikus példatárban találhatók meg, amelyek az önálló „otthoni” gyakorlást segíthetik.Az online felületen a 135 könyvelési eset / gazdasági esemény, közel 800 könyvelési tétel helyes számviteli elszámolása segíti a Könyvvezetési ismeretek tantárgy gyakorlati szintű feldolgozását Kiadó: SALDO ZRT..
Nem rendelhető
3.500 Ft 3.150 Ft
Cikkszám: 163842
A munkajogi szabályozásban hatalmas változást jelent a 2012. július elsejétől hatályos új Munka Törvénykönyve, amely jelentős mértékben megváltoztatja a rendszerváltás óta kialakult munkajogi szabályozást. Ez az egyetemi tankönyv bemutatja az új szabályokat, a mögöttük meghúzódó vezérlő elveket, elvi és gyakorlati problémákat, ugyanakkor részletes kitekintést ad a munkajogi gyakorlatra, a bíróságok időtálló döntéseire is. Rosszabb helyzetbe kerülnek a munkavállalók Könnyebb lesz megszüntetni a munkaviszonyt Nagyobb szerepe lesz a kollektív szerződésnek és a munkaszerződésnek Ezekre a kérdésekre keresik a választ a kötet szerzői, akik munkajogász szakemberek, egyetemi oktatók, ügyvédek és bírák. A szerzők számos munkajogi kommentár, könyv és szakcikk megírása után arra vállalkoztak, hogy megismertetik a munkajogi szabályozás legapróbb részleteit, s közérthető nyelvezettel és logikus rendben tárják az olvasó elé a munkajog egyre nagyobb jelentőségű és rendkívül érdekes világát. A tanköny Kiadó: ELTE EÖTVÖS KIADÓ KFT..
Rendelhető
6.400 Ft 5.760 Ft
Cikkszám: 162138
A szerző két évtizeden át tanulmányozta, hogyan viszonyulunk a minket körülvevő tárgyakhoz és technikai eszközök. Kísérletei alapján meglepő eredményre jutott:a számítógépek életünk társas szereplői, mert agyunk számára közömbös, hogy emberekkel vagy gépekkel dolgozunk. Ugyanúgy reagálunk, fogadjuk a kritikát ésörülünk a dicsérnek, még akkor is, ha egy számítógéptől jön. Ez a felfedezés vezetett arra, hogy a tudomány eddig feltáratlan területeit új módszerekkel kell vizsgálni, hogy jobban megismerve önmagunkat és egymást boldogabbak lehessünk a magánéletünkben és eredményesebbek a munkánkban.A könyv rengeteg pszichológiai kísérletet bemutatva, új megvilágításba helyezi mindazt, amit idáig hittünk társas kapcsolatinkról és azemberi viselkedésről. Többek között megtudhatjuk: Vajon az ellentétek tényleg vonzzák-eegymást? Jó-e, ha kritika közben dicsérünk is? Hogyan ösztönözhetünk másokat hatékonyabb munkavégzésre? Hogyan vehetjük rá a főnököt, hogy megemelje a fizetésünket? Mitől leszünk Kiadó: HVG KIADÓI ZRT..
Rendelhető
3.600 Ft 3.240 Ft
Cikkszám: 166305
Kiadó: HVG ORAC LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ KFT..
Rendelhető
3.490 Ft 3.141 Ft
Cikkszám: 174953
„A lehető legegyszerűbben közelítsünk meg mindent, de annál semmivel sem egyszerűbben.” Albert Einstein Nap mint nap bosszankodunk, mert egyre több megfejthetetlen számla, érthetetlen szerződés és túlbonyolított termék rabolja időnket, türelmünket és pénzünket. Alan Siegel és Irene Etzkorn felismerték az egyszerűségben rejlő erőt. Rengeteg példán keresztül mutatják be, hogyan válhatunk sikeresebbé, versenyképesebbé és kiegyensúlyozottabbá az üzleti életben, az állami szférában és az élet valamennyi területén, ha empátiára, érthetőségre és a lényegre törekszünk. Kiadó: HVG KIADÓI ZRT..
Rendelhető
3.900 Ft 3.510 Ft
Cikkszám: 176649
A „Ha az adós nem fizet...” című könyv eredetileg 2006-ban jelent meg. A könyv célja az volt, hogy bemutassa a követelés keletkezésének és érvényesítésének dinamikáját követve a hitelezők érdekeit védő jogi struktúrát, ezen belül a polgári jogi, polgári eljárásjogi és büntetőjogi eszközöket, valamint a kapcsolódó európai uniós szabályozást. A kötet bemutatta, hogy milyen eszközök segítik a hitelezőt annak érdekében, hogy gyorsabban és egyszerűbben jusson hozzá az őt megillető követeléshez.A könyv megjelenése óta eltelt hat esztendőben jelentősen átalakult a követelések érvényesítésének jogi környezete. Így például a jogalkotó újraszabályozta a fizetési meghagyásos eljárást – közjegyzői hatáskörbe utalva azt; az Európai Unióban a követelések határokon átnyúló érvényesítését egyszerűsítő új eljárások születtek, mint az európai fizetési meghagyás illetve a kis értékű követelések európai eljárása; több ízben jelentősen módosultak a polgári per, a végrehajtási eljárás, illetve a felszámolás Kiadó: HVG ORAC LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ KFT..
Rendelhető
5.200 Ft
Tankönyv kódja: KR-088
Cikkszám: KR-088
Kiadó: KIT Kft.
A tankönyv, a 0001-06 azonosító számú „A vállalkozások alapítása, működtetése, átszervezése, megszüntetése” követelménymodul szakmai kompetenciáinak megszerzéséhez, a modulhoz tartozó szakmai ismeretek elsajátításához nyújt segítséget.
Rendelhető
3.200 Ft
Cikkszám: 179054
Bánki Tamás 2007 óta tagja a Linkedinnek, melynek 2011 óta a független szakértője. A Kürt Akadémia Networks Online Üzleti Kommunikációs képzésének állandó előadója. Gyakran ad elő a Linkedinről magánszemélyeknek, cégeknek és nonprofit szervezeteknek. Ő vezeti Magyarország legnagyobb Linkedin csoportját is. Kiadó: UNDERGROUND KIADÓ ÉS TERJESZT? KFT.
Rendelhető
4.120 Ft 3.708 Ft
Cikkszám: 169230
Három kivételes egérpéldány – Fürkész, Lumen, Dromedár – sorsát követhetjük nyomon. Életük alakulását figyelhetjük meg és rájövünk, hogy egyikük sem elégszik meg a sajt üldözésével a labirintus öröknek hit falai között.Üzenetük: meg tudjuk teremteni a számunkra kedvező körülményeket és a valóságot, ehhez azonban először meg kell szabadulnunk attól a berögződéstől, hogy tehetetlen egérkék vagyunk egy ismeretlen hatalom labirintusában. A probléma nem az, hogy az egér van labirintusban, hanem hogy a labirintus él őbenne.A rövid, de ütős tanácsok segítenek: miként vehetjük kézbe tulajdon sorsunkat, hogyan törhetünk ki a labirintusból, amelyben kizárólag mások akaratának engedelmeskedünk.Segít, hogy felismerjük, milyen korlátokkal kell szembenézni, hogyan változtassunk a körülményeken. A szakmai előmenetel, újítás, problémamegoldás, kreativitás, siker nem egyszer ezen a felismerésen múlik.A könyvet ajánljuk azoknak az üzlet- és magánembereknek, akik úgy érzik, hogy a körülmények rabjai. Aki Kiadó: TRIVIUM KIADÓ KFT..
Rendelhető
2.690 Ft 2.421 Ft
Cikkszám: 166610
Kiadó: HVG ORAC LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ KFT..
Rendelhető
3.800 Ft 3.420 Ft
Cikkszám: 164836
1200 évvel ezelőtt a vikingek az ellenségeik koponyáját használták ivókupának. Ma lapra szerelt bútorokat értékesítenek, de a győztes stratégiájuk nem változott! A IX. században a vikingek egy fosztogatásra, rablásra és bódító hatású gombákra épülő civilizációt alkottak, és ők adták nekünk - többek között - a Nobel-díjat, az IKEA-t, a Volvót, az Ericssont, a Legót és az Absolut Vodkát. Svédország, Dánia, Norvégia és Izland összlakossága nem éri el a 20 milliót, vagyis a modern vikingek a Föld népességének mindössze 0,3 %-át teszik ki. Hihetetlen, de ennek ellenére ők bonyolítják a világ összes exporttevékenységének 3 %-át! Igen, a skandináv termékek első osztályúak, de mégis a márkaneveik hódították meg a világot. Az erőszak korának vége, de a vikingeknek még mindig megvan az a zseniális és némileg különc hozzáállása, amellyel nevet tudnak szerezni a cégeiknek, a termékeiknek és az ügyeiknek. A Viking marketing elmeséli, miért nem működik a reklám, és hogy ez miért jó, miért értelmetle Kiadó: PONGOR PUBLISHING.
Rendelhető
2.990 Ft 2.691 Ft
Cikkszám: 168409
A távlatos gondolkodás, a tervezés az emberi természet velejárója. Gyakran elgondolkodunk saját utunkról, családunkról, munkahelyünkről és lakóhelyünk, valamint nemzetünk lehetőségeiről. Gáspár Tamás könyve abban segít, hogy a stratégiai látásmódot miként lehetne alkalmazni egy emberséges-fenntartható világszemléletben. Mind a nemzetközi, mind a regionális gazdaságtan elmélete és gyakorlata sokat meríthet ebből a megközelítésből; főként azért, mert a szerző rendkívül komplexen, interdiszciplináris módon foglalkozik a témával: a közgazdaságtan, fejlesztés-gazdaságtan erkölcsi kérdésként kerül színre, beágyazva a neveléselmélet, filozófia, pszichológia, etológia, menedzsment, jövőkutatás, statisztika, sőt néhol a vallásbölcselet ide vonatkozó eredményeibe. A kötet szisztematikusan végigvezeti olvasóját szerzője gondolatain, kérdésein. Nem végső válaszokat ad, hanem elgondolkodtat; mindezt olvasmányosan, mindenki számára élvezhető módon. A gondolkodó értelmiségiek számára fontos olvasmány Kiadó: AKADÉMIAI KIADÓ ZRT..
Rendelhető
4.950 Ft 4.455 Ft
Cikkszám: 101780
Kiadó: SZAKKÖNYV KFT
Kiadó: SZAKKÖNYV KFT.
Rendelhető
3.950 Ft 3.555 Ft
Tankönyv kódja: 56412
Cikkszám: 56412
Kiadó: KJK-KERSZÖV JOGI ÉS ÜZLETI KIADÓ KFT.
Rendelhető
4.906 Ft
Cikkszám: 168655
„Az utolsó dolog, amire a világnak szüksége van, az az elvakult optimizmus. De mi a helyzet a gondos érveléssel alátámasztott optimizmussal? Amikor valaki a dolgok mélyére ásva, megvalósítható ötletek és irányvonalak után kutatva végül egészen ígéretes dolgokat talál? Nos, itt éppen ez utóbbiról van szó. Stevenson nem vakon tapogatózik. Eszközei a kíváncsiság, a nyitottság, az érthetőség és a józan ész. Ez teszi az utazását igazán izgalmassá… és rendkívül lelkesítővé.” Chris Anderson, a TED Konferenciák kurátoraMark Stevenson pár évvel mindannyiunkat megelőzve ellátogat a jövőbe – és amit ott talál, az nem semmi. Felfedező útja során találkozik Oxfordban a transzhumanistákkal (akik örökké akarnak élni), Bostonban egy hangulatváltozásoktól szenvedő robottal, Ausztráliában pedig vitába keveredik az ország legokosabb farmerével. Űrrepülőgépek között mászkál a Mojave sivatagban, beleássa magát a nanotechnológiába, kielemezteti a genomját, és bepillantást nyer az emberi evolúció következő á Kiadó: HVG KIADÓI ZRT..
Rendelhető
3.900 Ft 3.510 Ft
Cikkszám: 164795
2012. április 15-én új, a jogalkotó célja szerint hatékony és gyors eljárási lehetőséget biztosító szabálysértési törvény lép hatályba. Olyan kódex született, mely az anyagi jogi és eljárási szabályokon túl valamennyi szabálysértési tényállást is magában foglal, valamint tartalmazza a központi nyilvántartási rendszerre vonatkozó – korábbiakhoz képest kibővülő – szabályokat is.Az új törvény jelentős szigorítást tartalmaz a társadalomra csekélyebb fokban veszélyes cselekményekkel szemben: a vagyoni szankciók emelkedése (elzárással is fenyegetett szabálysértések esetében 300.000 Ft) mellett újdonság, hogy a közérdekű munkával bővül a büntetések köre, a többszöri elkövetés pedig bármely cselekmény esetében megnyitja az elzárás büntetés kiszabásának lehetőségét. Új elem, hogy a rendőrség bármely szabálysértés esetében felajánlhatja az elkövetőnek a helyszíni bírság alkalmazását, ennek elutasítása esetén pedig az ún. helyszíni idézéses eljárás indulhat meg.Háromra szűkül az eljárás lefolytat Kiadó: HVG ORAC LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ KFT..
Rendelhető
6.900 Ft