Termékek Menü

Gyermekversek

Rendezés:
Cikkszám: 168007
"Az álmos Kismadár megkéri Kórót, ringassa el, de annak nincs kedve… Kecskéhez fordul, hogy rágja meg Kórót, ám ő már ebédelt aznap… hol ér véget a láncolat? A népszerű magyar népmesét Várszegi Adél szellemes verses átiratában, Máray Mariann lélegzetelállító illusztrációival jelentetjük meg. A könyv a modern, ötletes versszöveggel, illetve egyszerre művészi és gyermekbarát képi világával valósággal rabul ejti olvasóit – kicsiket és nagyokat, szülőket, nagyszülőket és gyerekeket egyaránt.A kötet kedves humora kiválóan illeszkedik a groteszkséget amúgy sem nélkülöző eredeti történethez, mely generációk óta a gyerekek kedvence. A szellemes rímek: akár megannyi csattanó, a madárka strófáról strófára egyre dühösebben ballag a réten... A szöveg szókincse változatos, ízes fordulatokban gazdag, ugyanakkor könnyen érthető a legkisebbek számára is. " Kiadó: SCOLAR KIADÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT..
Rendelhető
1.950 Ft 1.755 Ft
Cikkszám: 172093
Kiadó: TORNYI BARNABÁS.
Rendelhető
1.490 Ft 1.341 Ft
Cikkszám: 165927
A mondókáskönyv népköltéseit és magyar szerzők – Móra Ferenc, Mikszáth Kálmán, Gárdonyi Géza, Pósa Lajos, Benedek Elek, Kosztolányi Dezső, Gyulai Pál – mondókáit, verseit, verses meséit Rippl Renáta elbűvölő illusztációi kísérik. Az óvodás és kisiskolás gyerekeknek összeállított kötet egyes mondókáit kotta kíséri, hogy a kicsik a szülők segítségével dalra is fakadhassanak. Kiadó: VENTUS LIBRO KIADÓ.
Rendelhető
1.990 Ft 1.791 Ft
Cikkszám: 163721
Nemes Nagy Ágnes gyerekköltészete friss és humoros. Évtizedek óta biztosan talál utat az olvasókhoz. A klasszikus kötetben madarak és hétköznapi tárgyak elevenednek meg. Egyetlen darab kréta, egy labda, egy gesztenyefa vagy a dróton ülő fecske is különös, költői tartalommal telik meg ezekben a versekben. A Lila fecske új kiadását Molnár Jacqueline illusztrációi teljesítik ki. Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
1.790 Ft 1.611 Ft
Cikkszám: 166209
Kiadó: Holnap Kiadó
Alapműveltségünk egyik első, meghatározó versválogatását Kass János szuggesztív illusztrációival nem csupán esztétikai okokból érdemes a gyerekek kezébe adni, hanem azért is mert számos költemény az iskolai tananyag része. Petőfi Sándor legismertebb versei (Arany Lacinak; Pató Pál úr; Füstbement terv; István öcsémhez, Itt van az ősz, itt van ujra; Az Alföld; A Tisza) mellett olvashatnak a családi életről, a hazai tájról, a szerelemről, sőt találkozhatnak a költő játékos és tréfás oldalával is. Kiadó: HOLNAP KIADÓ.
Rendelhető
2.300 Ft 2.070 Ft
Cikkszám: 175852
A kötetet Boros Mátyás illusztrálta
Krusovszky Dénes első gyerekverskötetének hőse olyan, mint egy átlagos fiú, csak egy kicsit érzékenyebb. Még csupán nyolc éves, de már mindenhol ott van. És járjon bármerre, fáradhatatlanul, éles szemmel figyel, újra meg újra rácsodálkozva az őt körülvevő emberekre és jelenségekre. Ugyanolyan izgalmas számára az édesanyja tükre, vagy egy idős és magányos néni, mint az élet számos nagy rejtélye. Itt és most, a versekben láthatjuk, hogyan válik nyitottá a világra, hol családtagjai, hol barátai, iskolatársai körében. Élményei intenzívek, álmodja bár fűcsomónak magát, biciklizzen a körúton, vagy meséljen arról, miért fél a sötétben. Hangulata gyakran ingadozik: az egyik pillanatban még azon nevet, hogy a tanár néni tüsszentett, a másikban elgondolkodik, vajon mit követhettek el, akiknek büntetésből a parkban kell aludniuk. Krusovszky Dénes a gyerekeket és felnőtteket egyaránt foglalkoztató kérdéseket, az élet nagy titkait finoman, összetetten Kiadó: MAGVETŐ KÖNYVKIADÓ KFT.
Rendelhető
2.490 Ft 1.992 Ft
Cikkszám: 176385
A 7 verseskötetes – és hat gyermekes, két unokás – költő jelen kötete gyermekirodalmunk kísérletező ágát kívánja gazdagítani. Gyerekversei talán hamarabb jelen voltak irodalmi köztudatunkban, mint felnőtt verseskötetei. 1970–től, 19 éves korától közli a Kisdobos Turcsány Péter gyerekverseit, ekkortól kezdve három reprezentatív gyerekválogatásba is bekerülnek és kedveltek, ismertek ebben a műfajban írott darabjai. Ennek ellenére legfőképpen családja számára, gyermekei fokozódó érdeklődése mellett gyűlnek e mostanra összeállt kötet munkái. És – ugyanakkor – egy folyamatosan fejlődő műhely jelzés–értékű verseiről kell beszélnünk. Jelzésértékűek már az avantgarde hangzásvilágot reprezentáló versek is (Ez a legény!, Könnytróger stb.). A megszokottal dacoló látásmód az 1970–es évek elején a csöndes ellenállást fejezte ki az un. fridzsider–szocializmus „más is kurva, nem csak én” látásmódjával szemben. Érdekes, Turcsány Péter gyerekverseiben is hangot nyer ez az ellenkultúrára való hangoltság Kiadó: KRÁTER M?HELY EGYESÜLET.
Rendelhető
2.600 Ft 2.340 Ft
Cikkszám: 168719
Kiadó: NAPKÚT KIADÓ
Farkas Gábor gyermekversei bizonyára könnyen utat találnak a tejfogú olvasók szívéhez-lelkéhez, nemkülönben az eszéhez, amelynek kerekei egészen másképpen forognak, mint a felnőtteké. Tudhatjuk ezt, hiszen mi, felnőttek mindnyájan voltunk valaha gyermekek, csak sokan szeretik ezt elfelejteni. Farkas Gábor, hála Istennek, nem felejtette el, és ne is feledje soha! Versei vidámak, könnyedek, megidézik a természet örök körforgását. Élvezetesen és hitelesen mesél a tavaszról, a nyárról, az őszről, és természetesen a télről is, hiszen minden évszaknak megvan a maga szépsége, megvannak az örömei. Dallamosak, mondhatnám fülbemászóak ezek a versek, a fülön keresztül bízvást a lélekig jutnak.Fecske Csaba Kiadó: NAPKÚT KIADÓ.
Rendelhető
1.490 Ft 1.341 Ft
Cikkszám: 177606
„Anyám, az álmok nem hazudnak” – írta Petőfi Sándor.Sőt, látják a múltat és jövendőt, de üzeneteiket meg kell fejteni.A bibliai József is megjövendölte a fáraónak megjelenőkövér és sovány tehenekből a hét bő és hét szűk esztendőt.Ez a könyv két kiváló művész alkotása.Képeit Szyksznian Wanda álmodta meg, aztán Romhányi Ágnesköltött hozzájuk magyarázatokat. Ezekből megtudhatod, hogy„Túl az Óperencián, Hencidán és Boncidán az óceán encián”,és nehéz volt elaludni, amikor a fehér tollú libák„Gágogtak és viháncoltak, a párnámból kitáncoltak”.Ha pedig rémálmokat láttál:„Felejtsd el az egészet! Álmodj bátran merészet!” Kiadó: ULPIUS-HÁZ KFT..
Rendelhető
2.499 Ft 2.249 Ft
Cikkszám: 178470
Kiadó: SC EDITURA KRITERION SRL.
Rendelhető
2.200 Ft 1.980 Ft
Tankönyv kódja: 81366
Cikkszám: 81366
Devecseri László kedves gyermekversei, játékosságaival Weöres sándor gyermekverseire emlékeztetik az olvasót. Füzesi Zsuzsa szép illusztrációival a mesekönyv gyorsan a gyerekek kedvence lehet. Kiadó: URBIS KÖNYVKIADÓ KFT..
Rendelhető
750 Ft