Termékek Menü

Ifjúsági ismeretterjesztő

Rendezés:
Cikkszám: 154072
A könyv elbűvölő történelmi utazást kínál a 8 évesnél idősebb olvasók számára az ókori Róma világában. Kiadó: SZALAY KÖNYVKIADÓ ÉS KERESKED?HÁZ KFT..
Rendelhető
1.900 Ft 1.710 Ft
Cikkszám: 175873
Tornáztasd az agyad!Szórakoztató és gondolkodtató kérdések és válaszok gyerekeknekAz Agymenők kártyacsomagok az 5-6, 6-7, 7-8, 8-9, 9-10 és 10-11 éves gyerekeknek készültek. A színes számtalan, az adott életkornak megfelelő érdekes feladattal, különböző témakörökben, a nyelvtantól, a tudományokon át a szabadidőig. Kiadó: HVG KIADÓI ZRT..
Rendelhető
2.490 Ft
Cikkszám: 164626
Örömteli angoltanulás fülbemászó dalokkal! Peggy és Peek elmagyarázzák az első angol szavaidat: teknősbékákat figyeltek és számoltok meg, megtanuljátok a hónapokat, a zöldségek és gyümölcsök színét és nevét, gyakoroljátok az átkelést az úttesten, ugráltok, mint a nyúl, osontok, mint a tigris, röpködtök, mint a madár, és lufikkal labdáztok a szobában. A kötet segítségével: -a gyermekek a koruknak megfelelő, vidám összeállításban ismerkedhetnek az angol nyelvvel; -a mozgással, rajzolással, szituációs játékokkal kísért dalok révén észrevétlenül tanulják meg a szavakat, kifejezéseket; -eközben fejlesztik mindazon képességeiket, melyek iskoláskorban jobb olvasás- és íráskompetenciát, beszédértést és szövegalkotást eredményeznek. -Az angolul nem beszélő szülők is bekapcsolódhatnak gyermekük játékos nyelvtanulásába, így a tanulás örömteli közös tevékenység lehet. -A magyar versek nem az angol szövegek tükörfordításai, hanem költői alkotások, így a gyerekek és a szülők önálló versikeként is me Kiadó: OFFICINA 96 KIADÓ.
Rendelhető
2.799 Ft 2.519 Ft
Cikkszám: 167993
A Biblia arról a népről mesél, amely Kánaánban telepedett le, és felépítette Jeruzsálem városát. Az ő történetük más ókori birodalmakkal – Egyiptommal, Asszíriával, Babilonnal és Rómával – való folytonos küzdelemben bontakozott ki. Ez a könyv elénk varázsolja a Biblia történelmi korát és helyszíneit, részletgazdag rajzai átélhetővé teszik a drámai eseményeket a kezdetektől a kereszténység elterjedéséig. Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
3.490 Ft 3.141 Ft
Cikkszám: 174251
A tíz esztendeig tartó Trójai háború utolsó előtti évének 52 napját fogja át a hexameterekből álló 24 énekre tagolt Íliász. A Trójai mondakör egyetlen epizódját ragadja ki, Akhilleusz haragját, a görög sereg fővezérével, Agamemnón mükénéi királlyal való viszályát, amely a görögök és trójaiak támogatásában megoszló istenek viszályában is átmeneti fordulópontot jelent (Trója bukása már eldőlt), s késlelteti a görögök győzelmét, hiszen a félig isteni származású Akhilleusz visszavonul a harctól. A cselekmény további fő csomópontja Patroklosz, a legkedvesebb barát megölése; a fájdalom Akhilleuszt újra harcra tüzeli és csatasorba állva megöli Hektórt, a trójai király fiát, az ellenség legnagyobb hősét, bár ismeri a jóslatot, hogy ezt követően nemsokára őt is eléri a végzet. Az eposz egyetlen fejlődő jellemű hőse Akhilleusz, aki képes a megtisztulásra, az ellenség iránti emberséges magatartásra, mégsincs több lehetősége, mint relatíve önállóan vállalni a hősi halált, pozitív tettig már nem ju Kiadó: EURÓPA KIADÓ.
Rendelhető
1.300 Ft 1.170 Ft
Cikkszám: 174394
A magával ragadó sorozat izgalmas fényképek ésmeglepő tények segítségével mutatja be az állatvilág csodáit kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Szórakoztató állatvilág kötetei egy-egy állat különleges világába kalauzolnak el, felnyitva a gyermekek szemét a természet csodáira, hogy értékelni tudjanak minden teremtményt, kicsit és nagyot egyaránt.A gazdagon illusztrált, 48 oldalas, keménytáblás könyvek segítségévelgyermeke könnyedén ismerkedhet meg az állatok világával, amely ugyanolyan változatos és izgalmas, mint maga a természet! Kiadó: TARSAGO MAGYARORSZÁG KFT./READER'S DIGES.
Rendelhető
1.490 Ft 1.341 Ft
Cikkszám: 169104
Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
2.490 Ft 2.241 Ft
Cikkszám: 173297
Hazai szerzők meséi, versei, ismeretterjesztő szövegei az erdei állatokról, valósághű és humoros rajzokkal, valamint matricás munkafüzettel. Kiadó: DELTA VISION KIADÓ.
Rendelhető
3.150 Ft 2.835 Ft
Cikkszám: 168684
József Attila Óda című versében így ír a szeretett nőről: „Vérköreid, miként a rózsabokrok, reszketnek szüntelen. Viszik az örök áramot, hogy orcádon nyíljon ki a szerelem s méhednek áldott gyümölcse legyen. Gyomrod érzékeny talaját a sok gyökerecske át meg át hímezi, finom fonalát csomóba szőve, bontva bogját – hogy nedűid sejtje gyűjtse sok raját s lombos tüdőd szép cserjéi saját dicsőségüket susogják! Az örök anyag boldogan halad benned a belek alagútjain és gazdag életet nyer a salak a buzgó vesék forró kútjain!” Ahogy a költő szemléletesen megfogalmazza, az emberi test belső szervei valóban úgy működnek, mint egy tökéletes rendszer, melyben minden kicsiny „alkatrész”, minden szabad szemmel nem látható, aprócska sejt nélkülözhetetlen. Gyakran csak akkor döbbenünk rá erre, ha megbetegszünk. Amikor egészségesek vagyunk, természetesnek vesszük életfunkcióinkat: a légzést, a szívverést, a fejünk, karunk, lábunk mozgatását, a látás, a tapintás, a hallás képességét, és nem utolsósorban a Kiadó: NAGYKÖNYV KIADÓ.
Rendelhető
2.450 Ft 2.205 Ft
Cikkszám: 174689
A tanulási és magatartászavarok miatt egyre több a szorongó, betegeskedő gyermek. A pedagógiai kineziológia szerint a mozgás testi és lelki egészségünk kulcsa, ráadásul gondolkodásunkat is serkenti. A szerzőpáros az iskolai problémák okait elsősorban a stressz okozta tanulási blokkokban látja, amelyek átgondolt, célzott mozgásgyakorlatokkal feloldhatók. Így eredményesebbé és élményszerűbbé válik a tanulás. Persze csak akkor, ha a szülők és nevelők is türelemmel állnak a kérdéshez. A könyv utolsó fejezetében található gyakorlatok főként nekik szólnak. Németországban a hasonló témájú könyvek közül a Kineziológia gyerekeknek kelt el a legnagyobb példányszámban. Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
2.590 Ft 2.331 Ft
Cikkszám: 169799
Nélkülözhetetlen útmutató a tini évekhez! A csajok könyvében megtalálod a választ MINDEN kérdésedre. Legyen az a barátok, a testi változás, a vásárlás, az öltözködés, a pattanások, a méretek, a haj, a vonzódás és vonzalom, az evés és az ivás, dohányzás, hangulat, feladatok, suli, járás és szakítás, fiúk és lányok, szex, a jogaid, a szüleid, a diéták, a drogok a pénzkeresés a magabiztosság, vagy pusztán a jókedv kérdése. Ez a könyv elmondja az igazat és hű barátod lesz mindig és mindenkor ha épp szükséged lenne rá! Kiadó: SANOMA BUDAPEST ZRT..
Rendelhető
4.900 Ft 4.410 Ft
Cikkszám: 178969
Tizenöt év szorgos kutatómunkájának eredményét tartja kezében az olvasó: Fekete Istvánról még sosem jelent meg ilyen teljességre törekvő életrajz. Sánta Gábor nem elégedett meg a levéltári forrásokkal, hanem maga kutatta föl és kérdezte ki mindazokat, akik még találkoztak, vagy leveleztek az íróval. A rendhagyó életrajz nem időrendi sorrendben mutatja be Fekete István életének állomásait, hanem kiemeli az író gyermek- és felnőttkorának legfontosabb helyszíneit, valamint részletesen beszámol vadász- és horgászkalandjairól. A tudományos alaposságú munka igazi hiánypótló kötet, amelyet nemcsak a szerző rajongói forgathatnak örömmel, hanem azok is, akik még csak ismerkednek Fekete István műveivel, és kíváncsiak arra, hogyan lett a dunántúli uradalmi intézőből az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb magyar író. A könyvet több mint száz fekete-fehér fotó illusztrálja, ezeknek egy részét a nagyközönség most először láthatja. Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
2.690 Ft 2.421 Ft
Cikkszám: 166220
Több, mint száz év is eltelt azóta, hogy a német régész, Heinrich Schliemann megtalálta Mükéné bronzkori kincseit. A sírban nyugvó harcosok díszes tárgyai bizonyították, hogy Homérosz eposza, az Iliász valóságos eseményeken alapul, és hogy szereplői, az akhájok feltehetően létező nép voltak egykor. A Harcosok sorozat legújabb darabja a mondabeli hagyományok, a régészeti leletek és az írott források együttes vizsgálatával tárja fel a hadviselés módját és átalakulását a bronzkori görögök világában. A fegyverekkel, viselettel, sisakokkal és páncélzattal is foglalkozó kötet gazdagon illusztrált útmutatóként igazítja el olvasóit a homéroszi eposzok által megénekelt, több ezer évvel ezelőtt élt harcosokat illetően. Kiadó: DELTA VISION KIADÓ.
Rendelhető
2.990 Ft 2.691 Ft
Cikkszám: 164394
Tények és érdekes adatok sokféle állatról, -Több mint 100 látványos illusztráció, -Átfogó tárgymutató, -Ideális otthoni vagy iskolai használatra is. Kiadó: OFFICINA 96 KIADÓ.
Rendelhető
999 Ft 899 Ft
Cikkszám: 54269
A honfoglalástól, Hunor és Magor nevezetes szarvasvadászatától Mátyás király rejtélyes haláláig szinte a teljes magyar történelmet felöleli Lengyel Dénes mondagyujteményének elso kötete. Sikerrel megorizte a krónikákban, kódexekben s a néphagyományban megörökített mondák, legendák báját, bölcsességét, nyelvi zamatát. A boséges jegyzetanyag, forrásgyujtemény, ábrák, képek, metszetek még közelebb hozzák a kíváncsi olvasókhoz a rég letunt évszázadokat. Történelmi azonosságtudatunk kituno fejlesztoje a kötet olvasása. Lengyel Dénes mondagyujteményeit iskolás generációk sora forgatta már eddig is sok haszonnal. Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
2.190 Ft 1.971 Ft
Cikkszám: 167296
A hazánkban élő emlősök között vannak védettek és fokozottan védettek, de olyanok is, amelyeket kártevőként tartanak számon. Egyesek vadászhatók, ezt a vadászati törvények szabályozzák. Állományaik néha változnak. Túlszaporodott a gímszarvas és a vaddisznó, de szinte a kipusztulás szélére sodródott a földikutya. Gyakoribbá vált a nyuszt, megjelent a korábban eltűnt farkas és hiúz, a déli országrészben egy idő óta jelentős állománya van az újból felbukkant aranysakálnak (Toldi Miklós nádi farkasa), és akadnak egyelőre csupán alkalmilag előkerülő fajok, mint a nyestkutya és a mosómedve. Egyes kisrágcsálók állománya időnként rendkívüli módon felszaporodik, az ilyen gradációs években a mezei pocok jelentős kártételéről beszélhetünk. Emlőseink egy része téli álmot alszik, velük, hasonlóan a vonuló madarakhoz, csak tavasztól őszig találkozhatunk. A többiek jelenlétének megállapításához nyújtanak segítséget a néha nagyon jellemző táplálékmaradványok, ürülékek, havas téli időben a hátrahagyott Kiadó: M?SZAKI KÖNYVKIADÓ KFT..
Rendelhető
1.990 Ft 1.791 Ft
Cikkszám: 161222
Kiadó: RING-COLOR KFT.
Ó, AZOK A CSODÁLATOS ÁLLATOK - ÉBREDEZŐ TERMÉSZETA sorozat legújabb része, e csodálatos természetmegfigyelő könyv a tavasz és a nyár legszebb pillanatait mutatja meg érdeklődő kis olvasóinak.Az éppen felcseperedő vadmalackák, az orgonalevélen álmodozó levelibéka, a legkorábban hazaérkező pacsirta, a szebbnél szebb színekben pompázó lepkék az ébredező természet pompázatos tavaszi világába kalauzolnak bennünket.A felcseperedő fecskefiókák, a sütkérező fali gyík, a mókás vidra és a többi állat pedig már nyári élményeket idéz.Egyéni hangvételű, igaz történetek a szerző varázslatos fotóival és festményeivel illusztrálva. Kiadó: RING-COLOR KFT..
Rendelhető
1.990 Ft 1.791 Ft
Cikkszám: 161630
Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
2.690 Ft 2.421 Ft
Cikkszám: 175386
A könyv 1900-tól kezdődően évtizedenként tekinti át a divat változó világát egészen napjainkig. Utazz az időben, és kövesd a divat legelszántabb rajongóit az évszázad különböző korszakain keresztül. Gazdagon illusztrált könyvünk segítségével fedezd fel a stílusok változásait az 1900-as évek napernyőitől a ’80-as évek pöttyös divatjáig, meríts ihletet a ’30-as évek hollywoodi csillogásából vagy a ’70-es évek görkoris és diszkógömbös világából. Játssz a több mint 150 újra felhasználható matricával, és hagyd, hogy magával ragadjon a divat varázsa! Kiadó: SCOLAR KIADÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT..
Rendelhető
2.950 Ft 2.655 Ft
Cikkszám: 161562
Könyvünk a díjnyertes Pillantás a természetre sorozat köteteiből készült, mellyel kiadónk 2003-ban elnyerte Az Év Gyermekkönyvkiadója címet.A kötetben több, mint 500, színes rajzokkal illusztrált állatfajról olvashatunk. Kiadó: SZALAY KÖNYVKIADÓ ÉS KERESKED?HÁZ KFT..
Rendelhető
3.000 Ft 2.700 Ft