Termékek Menü

Ifjúsági ismeretterjesztő

Rendezés:
Cikkszám: 154072
A könyv elbűvölő történelmi utazást kínál a 8 évesnél idősebb olvasók számára az ókori Róma világában. Kiadó: SZALAY KÖNYVKIADÓ ÉS KERESKED?HÁZ KFT..
Rendelhető
1.900 Ft 1.710 Ft
Cikkszám: 175873
Tornáztasd az agyad!Szórakoztató és gondolkodtató kérdések és válaszok gyerekeknekAz Agymenők kártyacsomagok az 5-6, 6-7, 7-8, 8-9, 9-10 és 10-11 éves gyerekeknek készültek. A színes számtalan, az adott életkornak megfelelő érdekes feladattal, különböző témakörökben, a nyelvtantól, a tudományokon át a szabadidőig. Kiadó: HVG KIADÓI ZRT..
Rendelhető
2.490 Ft
Cikkszám: 161564
Ismerkedj meg az emberi test működésével! A maximális hatás érdekében 3D-s, lélegzetelállító képekkel teli könyv izgalmas felfedező útra visz, mely során hihetetlenül érdekes és naprakész információkat tudhatsz meg az emberi testről. Kiadó: SZALAY KÖNYVKIADÓ ÉS KERESKED?HÁZ KFT..
Rendelhető
2.100 Ft 1.890 Ft
Cikkszám: 158678
Fedezz fel egy elképesztő, lenyűgöző világot! Számos mozgatható elem, hogy szórakozva tanulhass. Színes, valósághű képek. Érdekes és izgalmas tudásanyag. Kiadó: OFFICINA 96 KIADÓ.
Rendelhető
3.999 Ft 3.599 Ft
Cikkszám: 170344
Óvatosan nyúl a kutató a mikroszkóp élesség-finombeállító csavarjához. A homályos kép lassan kiélesedik, és a látványtól a kutató lélegzete is eláll: ezt a baktériumfajtát még sosem látta! A mikroszkópok nem csak az orvosok és a kutatók munkáját könnyítik meg. A biológusok, a régészek és a nyomozók is naponta használják ezt a korszakalkotó találmányt.- Hogy néz ki a csalánszőr?- Miért képes a házi légy még az ablaküvegen is simán lépkedni?- Mi minden nyüzsög egy csepp vízben?Érdekes leírások a mikroszkóp történetéről, a mikroszkópok működéséről, és betekintés a mikrovilágba, és útmutató azoknak, akik kedvet kaptak a mikroszkópos vizsgálódáshoz. Kiadó: TESSLOFF ÉS BABILON KIADÓI KFT..
Rendelhető
2.790 Ft 2.511 Ft
Cikkszám: 164626
Örömteli angoltanulás fülbemászó dalokkal! Peggy és Peek elmagyarázzák az első angol szavaidat: teknősbékákat figyeltek és számoltok meg, megtanuljátok a hónapokat, a zöldségek és gyümölcsök színét és nevét, gyakoroljátok az átkelést az úttesten, ugráltok, mint a nyúl, osontok, mint a tigris, röpködtök, mint a madár, és lufikkal labdáztok a szobában. A kötet segítségével: -a gyermekek a koruknak megfelelő, vidám összeállításban ismerkedhetnek az angol nyelvvel; -a mozgással, rajzolással, szituációs játékokkal kísért dalok révén észrevétlenül tanulják meg a szavakat, kifejezéseket; -eközben fejlesztik mindazon képességeiket, melyek iskoláskorban jobb olvasás- és íráskompetenciát, beszédértést és szövegalkotást eredményeznek. -Az angolul nem beszélő szülők is bekapcsolódhatnak gyermekük játékos nyelvtanulásába, így a tanulás örömteli közös tevékenység lehet. -A magyar versek nem az angol szövegek tükörfordításai, hanem költői alkotások, így a gyerekek és a szülők önálló versikeként is me Kiadó: OFFICINA 96 KIADÓ.
Rendelhető
2.799 Ft 2.519 Ft
Cikkszám: 167993
A Biblia arról a népről mesél, amely Kánaánban telepedett le, és felépítette Jeruzsálem városát. Az ő történetük más ókori birodalmakkal – Egyiptommal, Asszíriával, Babilonnal és Rómával – való folytonos küzdelemben bontakozott ki. Ez a könyv elénk varázsolja a Biblia történelmi korát és helyszíneit, részletgazdag rajzai átélhetővé teszik a drámai eseményeket a kezdetektől a kereszténység elterjedéséig. Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
3.490 Ft 3.141 Ft
Cikkszám: 180777
A Kalandos küldetés-sorozat kötetei különleges élményt ígérnek a 8-12 éves gyerekeknek. Ezekben a rendhagyó könyvekben az olvasó a főhős, ő dönti el, mit választ, merre halad az izgalmas történetben. Útközben számos rejtély és talány állja útját, ám ezek egy igazi hősnek nem jelenthetnek akadályt, s végül sikeresen oldhatja meg a küldetéseket, hiszen a kötet visszatereli a helyes ösvényre. Ráadásul útközben észrevétlenül gyarapodik a gyermekek matematikai és történelmi tudása is, így lesz igazán hasznos élmény egy-egy kaland. Kiadó: NAPRAFORGÓ KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
1.490 Ft 1.341 Ft
Cikkszám: 173888
Mi lapul a réten? Milyen nyomokra bukkanhatsz az erdőben? Melyik állat tud a vízen futni? Gyere, fedezd fel velünk a természetet!- A felfedezés öröme már 5 éves kortól- Jó ötletek kísérletezésre, megfigyelésre, játékra- Izgalmas kukucskálók kíváncsi természetkutatóknakEz a könyv igazi állat- és növényhatározó a kicsiknek: magukkal vihetik a kirándulásra a kártyákat, így beazonosíthatják a látottakat. A kártyák egy zsebben is elférnek. Kiadó: TESSLOFF ÉS BABILON KIADÓI KFT..
Rendelhető
3.590 Ft 3.231 Ft
Cikkszám: 169104
Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
2.490 Ft 2.241 Ft
Cikkszám: 175743
Te is rajongsz a vonatokért? Akkor irány az állomás! Nézd, az egyik vágányra gyorsvonat érkezik, a másikról a railjet indul éppen, és a távolban tehervonat robog! A Junior könyvsorozathoz kiváló kiegészítés: foglalkoztató füzet, amelyek nemcsak fejtörőket, kifestőket és változatos rejtvényeket tartalmaz, hanem többször átragasztható matricákat is! A feladatok megoldásával természetesen új ismereteket is elsajátíthatnak az 5-8 éves kis olvasók, s közben jól szórakoznak és a kézügyességük is fejlődik.- Kiszínezhető képek- Furfangos rejtvények és játékötletek- Többször beragasztható matricák- Vidám olvasnivaló kisiskolásoknak5 éves kortól ajánljuk.23x27,7 cm, dupla oldal matricás betéttel. Kiadó: TESSLOFF ÉS BABILON KIADÓI KFT..
Rendelhető
1.200 Ft 1.080 Ft
Cikkszám: 168684
József Attila Óda című versében így ír a szeretett nőről: „Vérköreid, miként a rózsabokrok, reszketnek szüntelen. Viszik az örök áramot, hogy orcádon nyíljon ki a szerelem s méhednek áldott gyümölcse legyen. Gyomrod érzékeny talaját a sok gyökerecske át meg át hímezi, finom fonalát csomóba szőve, bontva bogját – hogy nedűid sejtje gyűjtse sok raját s lombos tüdőd szép cserjéi saját dicsőségüket susogják! Az örök anyag boldogan halad benned a belek alagútjain és gazdag életet nyer a salak a buzgó vesék forró kútjain!” Ahogy a költő szemléletesen megfogalmazza, az emberi test belső szervei valóban úgy működnek, mint egy tökéletes rendszer, melyben minden kicsiny „alkatrész”, minden szabad szemmel nem látható, aprócska sejt nélkülözhetetlen. Gyakran csak akkor döbbenünk rá erre, ha megbetegszünk. Amikor egészségesek vagyunk, természetesnek vesszük életfunkcióinkat: a légzést, a szívverést, a fejünk, karunk, lábunk mozgatását, a látás, a tapintás, a hallás képességét, és nem utolsósorban a Kiadó: NAGYKÖNYV KIADÓ.
Rendelhető
2.450 Ft 2.205 Ft
Cikkszám: 174015
A gyermek születésétől fogva fokozatosan fedezi fel a saját kis világát, a környezetét, amelyben él, és ez a világ szép lassan kitárul előtte. A kis szobától eljut a lakás, a ház, a környék megismeréséig. Iskolai tanulmányai során azonban eljut a személyesen megismerhető világ határához, és ezzel a kihívással diák, tanár és szülő egyaránt nehezen birkózik meg.Gyermekeknek szóló atlaszunkkal olyan eszközt kínálunk Önnek és gyermekének, amellyel ez az akadály is leküzdhető. Ez a csodálatos kötet közel hozza gyermekéhez a távoli bolygókat, csillagokat, de egyszerű és érthető magyarázatokkal világossá teszi a természeti jelenségeket, a bonyolult fizikai összefüggéseket is.• részletes térképeket és ábrákat rejt a világegyetem csodáiról• segít megtalálni az égbolton szabad szemmel látható csillagképeket• áttekintést nyújt a csillagászat történetéről, különös hangsúllyal a XX. század közepén beköszöntő űrkorszakról• interaktív játékok és kísérletek• több száz űrmissziókon és teleszkópokkal ké Kiadó: READER'S DIGEST KIADÓ.
Rendelhető
7.990 Ft 7.191 Ft
Cikkszám: 161565
Gyere, ismerd meg a dinoszauruszok letűnt világát! A Navigátor ámulatba ejtő 3D-s kötetét bújva izgalmas kalandban lesz részed. A legfrissebb kutatási eredmények mellett a legfurcsább, leghihetetlenebb tényekkel is megismerkedhetsz. Kiadó: SZALAY KÖNYVKIADÓ ÉS KERESKED?HÁZ KFT..
Rendelhető
2.100 Ft 1.890 Ft
Cikkszám: 29566
A szerzo arra vállalkozott, hogy közértheto és izgalmas módon mutassa be a lovagok legendás világának hétköznapjait. Megismerhetjük a kereszténységért küzdo napnyugati lovagság kifejlodésének hosszú történetét. A könyv lapjain megelevenednek a rég elmúlt csaták és a keresztes háborúk hosei, de feltárulnak a szentföldi lovagrendek titkai is. Kiadó: TESSLOFF ÉS BABILON KIADÓI KFT..
Rendelhető
2.570 Ft 2.313 Ft
Cikkszám: 179328
Ha kedved támadt egy kis űrsétára, lapozz bele ebbe a vadonatúj Mi MICSODA könyvbe!Mit tudnak ma a tudósok a Naprendszerről? Hogyan lehetsz űrhajós? Milyen az élet a súlytalanság állapotában? Ezenkívül megtudhatod, hogyan lövik az űrbe az Ariane-rakétát az európai űrkikötőből, vagy miből készül a világ legdrágább öltözéke, az űrruha. Kiadó: TESSLOFF ÉS BABILON KIADÓI KFT..
Rendelhető
2.970 Ft 2.673 Ft
Cikkszám: 145985
A könyv magyarázószövegekkel ellátott, igényes grafikákkal,fotókkal kiegészülő térképei áttekintést nyújtanak Földünkről.Nem csupán földrajzi ismeretekkel szolgál, de a történelemmel,kultúrával, művészetekkel kapcsolatos tudnivalóknak is gazdagtárházát kínálja. Illusztrációs anyaga, országleírásai, kiegészítőinformációi érzékletes elevenséggel mutatják be a „kék bolygót”,ahol élünk. Az olvasó nyomon követheti a Föld keletkezését,felszínének, éghajlatának kialakulását, megismerheti a természetés ember alkotta értékeit. Atlaszunk remek segédanyagalehet az oktatásnak, de önálló kötetként is értéket képvisel. Kiadó: GULLIVER LAP- ÉS KÖNYVKIADÓ KERESKEDELMI.
Rendelhető
3.490 Ft 3.141 Ft
Cikkszám: 166220
Több, mint száz év is eltelt azóta, hogy a német régész, Heinrich Schliemann megtalálta Mükéné bronzkori kincseit. A sírban nyugvó harcosok díszes tárgyai bizonyították, hogy Homérosz eposza, az Iliász valóságos eseményeken alapul, és hogy szereplői, az akhájok feltehetően létező nép voltak egykor. A Harcosok sorozat legújabb darabja a mondabeli hagyományok, a régészeti leletek és az írott források együttes vizsgálatával tárja fel a hadviselés módját és átalakulását a bronzkori görögök világában. A fegyverekkel, viselettel, sisakokkal és páncélzattal is foglalkozó kötet gazdagon illusztrált útmutatóként igazítja el olvasóit a homéroszi eposzok által megénekelt, több ezer évvel ezelőtt élt harcosokat illetően. Kiadó: DELTA VISION KIADÓ.
Rendelhető
2.990 Ft 2.691 Ft
Cikkszám: 174251
A tíz esztendeig tartó Trójai háború utolsó előtti évének 52 napját fogja át a hexameterekből álló 24 énekre tagolt Íliász. A Trójai mondakör egyetlen epizódját ragadja ki, Akhilleusz haragját, a görög sereg fővezérével, Agamemnón mükénéi királlyal való viszályát, amely a görögök és trójaiak támogatásában megoszló istenek viszályában is átmeneti fordulópontot jelent (Trója bukása már eldőlt), s késlelteti a görögök győzelmét, hiszen a félig isteni származású Akhilleusz visszavonul a harctól. A cselekmény további fő csomópontja Patroklosz, a legkedvesebb barát megölése; a fájdalom Akhilleuszt újra harcra tüzeli és csatasorba állva megöli Hektórt, a trójai király fiát, az ellenség legnagyobb hősét, bár ismeri a jóslatot, hogy ezt követően nemsokára őt is eléri a végzet. Az eposz egyetlen fejlődő jellemű hőse Akhilleusz, aki képes a megtisztulásra, az ellenség iránti emberséges magatartásra, mégsincs több lehetősége, mint relatíve önállóan vállalni a hősi halált, pozitív tettig már nem ju Kiadó: EURÓPA KIADÓ.
Rendelhető
1.300 Ft 1.170 Ft
Cikkszám: 54269
A honfoglalástól, Hunor és Magor nevezetes szarvasvadászatától Mátyás király rejtélyes haláláig szinte a teljes magyar történelmet felöleli Lengyel Dénes mondagyujteményének elso kötete. Sikerrel megorizte a krónikákban, kódexekben s a néphagyományban megörökített mondák, legendák báját, bölcsességét, nyelvi zamatát. A boséges jegyzetanyag, forrásgyujtemény, ábrák, képek, metszetek még közelebb hozzák a kíváncsi olvasókhoz a rég letunt évszázadokat. Történelmi azonosságtudatunk kituno fejlesztoje a kötet olvasása. Lengyel Dénes mondagyujteményeit iskolás generációk sora forgatta már eddig is sok haszonnal. Kiadó: MÓRA KÖNYVKIADÓ.
Rendelhető
2.190 Ft 1.971 Ft