Termékek Menü

Életrevaló fiataloknak

Ár:
2.200 Ft
Azonosító: JO-0016
Cikkszám: JO-0016
Kiadó: Jedlik Oktatási Stúdió
Elérhetőség: Rendelhető
Sokszor jól jönne, ha felnőtt emberként is olyan érthető, szépen levezetett megoldásokat kaphatnánk az életben felmerülő problémáinkra, mint amit az iskolai tanórákon megszoktunk. Sajnos a tankönyvekben nincs meg minden tudnivaló, amire a hétköznapokban szükségünk lehet. Ennek a hiányosságnak a legalább részbeni pótlására vállalkozik ez a könyv. Tíz témakörben, avatott szakemberek tolmácsolásában.
Várható szállítás: 2023. október 05.

Hasonló termékek

Cikkszám: log-004
Rendelhető
A feladatgyűjtemény egy általános fejlesztéshez, diszlexia és diszkalkulia terápiához is használható sorozat első tagja, a habilitációs programcsomag része. A szerző számolási zavarokkal küzdő gyermekekkel történt több évtizedes tapasztalatai alapján állította össze a játékosan tanulható, gazdagon illusztrált, tanulási részképességeket fejlesztő, alapvető matematikai fogalmakat, majd számfogalmakat előkészítő feladatsorokat. A könyv jól használható az óvodában, az iskola előkészítőben, a fejlesztő-, logopédiai-, és az általános iskola 1. osztályaiban, illetve diszkalkulia terápia során alsó tagozatban. Ajánlható olyan pedagógusoknak és szülőknek egyaránt, akik gyermekeikkel közös játékok során szeretnék megtaníttatni a fent említett fogalmakat. A sorozat további tagjai (Számolás 2., Számolás 3. és Számolás 4.), a Kincses-sziget és a Kalóz kártya tovább mélyítik 6-10 éves gyermekeink tudását.
2.180 Ft
Cikkszám: log-046
Rendelhető
A könyv a szólásokhoz, közmondásokhoz kapcsolt változatos gyakorlataival a nyelvi gondolkodás, szövegértelmezés csiszolását, fejlesztését szolgálja. Ám ha értelmezni akarjuk azokat, be kell helyeznünk magunkat alkotóik észjárásába, akik az évszázadok során tett megfigyeléseiket, életszabályaikat, erkölcsi ítéleteiket fogalmazták meg frappánsan, tömören, csupán egy mondattal kifejezve. A szólások színesek, lényeget megragadók, bölcsek, szellemesek, és a számunkra is intelmeket, életelveket adnak. A feladatokban szereplő közmondások nem a legismertebbek, de nem idegenek korunkban sem, és megismerésük gazdagítja a nyelv-használatot. A feladatok többsége izgalmas rejtvény, s ez által egyre több gyakorlat elvégzésére inspirál. Ezek csiszolják nyelvi gondolkodásunkat, kifejezőkészségünket, és ha eközben megjegyeztünk néhány szólást, közmondást, akkor használjuk bátran a beszédünkben, színesebb lesz ettől!
2.250 Ft
Cikkszám: log-053
Rendelhető
A könyv egy kötetben fog össze egy életrajzot és egy önéletrajzot. Alexander eddigi életét meséli el két nézőpontból: Tanya-éból, ahogy fokról-fokra ráébred, milyen különös módon elegyedik Alexander-ben a diszlexiából adódó hátrány és a kivételes szellemi képesség; és az övéből, ahogy a közvetlen tapasztalataiból kiindulva elmondja, mennyire elszigeteltnek érzi magát egy olyan kisfiú, akit -miközben fizikai értelemben normálisnak tekinthető- rejtélyes módon egyre inkább elutasít a külvilág. Mindig Tanya írta meg először a rá eső részt, de nem mutatta meg neki, csupán azt közölte vele, melyik időszakot fogja át. Míg Tanya részletezi azoknak az akadályoknak a sajátosságait, amelyeket le kellett győznie, Alexander a történetet egy diszlexiás kisfiú szemszögéből mondja el. Remélik, hogy a két különböző perspektíva érdekes lesz az olvasó számára, mert részletesen ismerteti azokat a nehézségeket, amelyekkel szembe kellett nézniük az elmúlt néhány évben.
2.125 Ft
Termék címkék: Jedlik Oktatási Stúdió